Меню сайту

Міні-чат

Головна » 2018 » Лютий » 3 » Подробиці поїздки...
Подробиці поїздки...
20:26
Поїздка до Київа та Чернігова
 
Із нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами з 27 по 29 січня 2018 року делегація в кількості 10 ліцеїстів Одеського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на чолі з вихователями майором Шпортом Ігорем Івановичем та майором Ткачуком Дмитром Валентиновичем взяла участь у меморіальних заходах з відзначення 100-річчя бою під Крутами у місті Києві та на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» (філія Національного військово-історичного музею України), селище Пам’ятне Чернігівської області.
 
Для вшанування «Пам’яті Героїв Крут» на території Київського військового ліцею імені Івана Богуна зібралися делегації з 24-х ліцеїв України. 27 січня ліцеїсти - учасники делегацій, відповідно до плану основних заходів, відвідали кінотеатр «Україна», де переглянули художній фільм «Кіборги» про героїв-захисників Донецького аеропорту. 
 
 
На початку перегляду стрічки перед присутніми виступив Міністр культури України Євген Нищук, який побажав юним вихованцям успішного навчання та стати гідними захисниками Батьківщини. Також перед ліцеїстами виступив головний режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв. На закінчення фільму під впливом патріотичних почуттів і гордості за героїзм наших захисників Батьківщини, зал стоячи аплодував героям-кіборгам і творчому колективу, за їх професіоналізм у висвітленні подій захисту Донецького аеропорту.
 
           
 
Зранку, 28 січня, учасники делегацій пішою ходою вирушили від Київського військового ліцею імені Івана Богуна до Центрального залізничного вокзалу та спеціальним «Потягом єднання» відправилися до станції Крути, де взяли участь у заходах на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».
 
Під час меморіального заходу кожний ліцей отримав Державний прапор України зі стрічкою «За Україну, за її волю», «Пам’яті Героїв Крут». Від Одеського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою прапор отримав віце-сержант ЯЩУК Олександр Валерійович, командир відділення ліцеїстів, відмінник навчання, член збірної команди ліцею з військово-прикладного багатоборства.
 
Відтепер ці прапори будуть для ліцеїстів символом героїзму, високого патріотизму та любові до Батьківщини.
 
Після меморіальних заходів ліцеїсти спілкувалися з заступником Міністра освіти і науки України Павлом Хобзеєм.
 
29 січня ліцеїсти відвідали «Національний військово-історічний музей України», де оглянули експозиції: «Зародження українського війська», «Українська революція 1917-1921 років», «Крути – 100 років подвигу», «Герої АТО» та інші.
 
А після смачного обіду делегація ліцею вирішила на потяг до рідної Одеси.
Переглядів: 690 | Додав: Aleksandra
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пошук

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Designed by Czech 2024 © Всі права захищені
За довідками звертайтесь за допомогою форми зворотнього зв'язку або за телефоном 8-093-600-88-77