Меню сайту

Міні-чат

Головна » 2017 » Листопад » 18 » Детальніше про відвідування бібліотеки
Детальніше про відвідування бібліотеки
00:12

Ми знову в гостях у центральної міської бібліотеки

    18 листопада центральна міська бібліотека ім. Івана Франка запросила в гості вихованців Одеського військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, щоб розповісти про книгах, написаних в Одесі в різний час, письменниками різних країн.
    Кожен, хто бував в Одесі, знаходить в цьому дивовижному місті щось особисте, близьке і співзвучне своїм настроєм і світовідчуттям. Тому такі несхожі один на одного літературні портрети Одеси і одеситів, створені майстрами пера.
    Бібліотекар Наталія Бутт розповіла, який слід в житті відомих людей залишив наш південний край. Олександр Грін тут закохався в море і відбив його красу в своїх романтичних повістях. Володимир Маяковський зустрів в Одесі свою першу серйозну любов, створив поему «Облако в штанах», що мала величезний успіх. Максим Горький, який жив в припортовий нічліжці і працював вантажником, відбив звичаї міських хуліганів в повісті «Челкаш», а романтику бессарабской степу в повісті «Стара Ізергіль». Не всі знають, що в складі першої туристичної групи з США, яка відвідала наше місто, був журналіст-початківець Марк Твен.
    Зраділий систематизованої забудовою і діловим духом одеситів, він назвав Одесу самим американським містом за океаном. Дорожні нотатки Марка Твена «Простаки за кордоном» стали перехідним етапом від журналістики до письменницької праці. А відомий згодом автор детективних романів Жорж Сіменон не тільки зробив публіцистичні замітки, а й створив ряд фоторобіт, що відбили важке для нашого міста час голоду 30-х років двадцятого століття.
    Продовжила тему зустрічі завідуюча сектором реклами та інформації Ірина Серебренникова. Порівняла погляд на Одесу Олександра Купріна і Івана Буніна. Бунін, який співпрацював з Одеськими газетами, багато друкувався в «Південному огляді». Трагічну реальність післяреволюційного міста письменник відобразив у публіцистичному циклі «Generation П». Олександр Купрін увічнив одеський дух в оповіданні «Гамбрінус», описавши легендарного Сашку-музиканта. Звучали уривки з творів - веселі і трагічні, повні вируючої енергії і самобутності, створили яскраву картину прекрасного міста, повного любові до життя і оптимізму.
 
    
Переглядів: 557 | Додав: Aleksandra
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Designed by Czech 2024 © Всі права захищені
За довідками звертайтесь за допомогою форми зворотнього зв'язку або за телефоном 8-093-600-88-77